Waarschuwing: laatste items in voorraad
Siderit Classic wordt gedistilleerd met rogge alcohol in Cantabria, Noord Spanje. De naam Siderit verwijst naar één van de 12 gebruikte botanicals. Deze specifieke botanical groeit enkel in de bergen van de Picos de Europa en geeft zijn unieke geur en smaak aan de Gin. Dit zorgt er ook voor dat de Siderit Gin Classic en de Siderit Gin Hibiscus (MI Gin) ongeëvenaard en uniek zijn ter wereld. De 12 botanicals worden eerst gemacereerd alvorens dat de gin twee keer gedistilleerd wordt in een glazen distilleerkolf. Deze glazen distilleerkolf is na 15 jaar research tot stand gekomen en bedoeld om vreemde smaken of geuren te elimineren. Wat deze gin ook al uniek en specifiek maakt omdat de meeste gins in koperen distilleerkolven gemaakt worden.
23096
Nieuw product
Delen:
Siderit Classic Gin 70cl. 43°
Siderit Classic wordt gedistilleerd met rogge alcohol in Cantabria, Noord Spanje. De naam Siderit verwijst naar één van de 12 gebruikte botanicals. Deze specifieke botanical groeit enkel in de bergen van de Picos de Europa en geeft zijn unieke geur en smaak aan de Gin. Dit zorgt er ook voor dat de Siderit Gin Classic en de Siderit Gin Hibiscus (MI Gin) ongeëvenaard en uniek zijn ter wereld. De 12 botanicals worden eerst gemacereerd alvorens dat de gin twee keer gedistilleerd wordt in een glazen distilleerkolf. Deze glazen distilleerkolf is na 15 jaar research tot stand gekomen en bedoeld om vreemde smaken of geuren te elimineren. Wat deze gin ook al uniek en specifiek maakt omdat de meeste gins in koperen distilleerkolven gemaakt worden.
Ontvanger :
* Verplichte velden
of Annuleren
Eén van de 12 botanicals is de Hibiscusbloem, die de Siderit Gin een zachter floraal karakter geeft achteraan op de tong. Deze botanical werd eruit gelicht in de MI Gin, waar de Hibiscusbloem nog eens extra 48u. gemacereerd werd en na distilleren werd toegevoegd aan de Siderit Classic gin. Daardoor verkrijgt deze gin zijn rozige kleur, geeft een nog meer floraal aspect, maar geeft geen zoete afdronk. Mandarijn en roze peper werden gebruikt om de Siderit Classic een zachte, zoete hint te geven. Daarnaast brengen engelwortel, korianderzaad en kaneel een ware sensatie in de mond. Iriswortel zorgt ervoor dat alle andere botanicals in harmonie zijn met elkaar. De bittere zeste van sinaasappel is toegevoegd om de balans te vormen tussen de mandarijn en roze peper. Uitijndelijk zorgen amandelen voor een fluweelzachte smaak van de Siderit Gin en de Siderit Hibiscus (MI Gin). Al deze 12 botanicals worden met de meeste zorg, deskundigheid en het meest natuurlijke mineraalwater gedistilleerd. Dit water vloeit in de Iberische Peninsula van de Ortigosa del Monte, gelegen op de noordelijke helling van de Sierra de Guadarrama. Alles geeft vorm aan dit kwalitatief, small batch en premium distillaat: De Siderit Classic en de Siderit Hibiscus.
Aangepaste Tonic: Tonic 1724, Schweppes Premium Pink Pepper, Schweppes Premium Ginger en Kardamom
Garnering: zeste van mandarijn
Perfect Serve: Vul een copa glas met ijsblokjes, giet 5 cl SIDERIT CLASSIC GIN uit en verdeel een paar cardamom zaadjes. Voeg 12 cl. van uw favoriete tonic toe en garneer met een zeste van appelsien of mandarijn.
Soort Gin | Floraal |
Land | Spanje |