De wijngaard (40 hectare) is sinds 6 jaar biologisch gecertificeerd. De bodem is kalkrijk met kleine kiezels. De cabernet sauvignon aanplant is 12 tot 26 jaar oud.
HOUTOPVOEDING: Na assemblage rijpt 35% van de blend gedurende 6 maanden op vaten van nieuw Frans eiken, de rest op tanks van RVS. Na 6 maanden wordt de wijn samengevoegd en rijpt nog twee maanden verder op RVS voor botteling.
OMSCHRIJVING PRODUCENT: De filosofie van ‘Les Domaines Paul Mas’ is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak.
KLEUR: Diep rode kleur.
NEUS: Subtiele neus van bosbessen, rode paprika en specerijen.
SMAAK: Medium-bodied, soepele tannines en rijp fruit. Goede zuurgraad en lengte.
WIJN / SPIJS: Heerlijk bij de barbeque, rundvlees, stamppot, pasta gerechten en harde kazen.